De voor- en nadelen van narrowcasting

Misschien ben je het wel eens tegengekomen, schermen in bijvoorbeeld een wachtruimte waar relevante informatie of reclame wordt weergegeven. Narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, is doelgerichte beeldschermcommunicatie. Met narrowcasting zorg je ervoor dat jouw doelgroep op het juiste moment, de juiste boodschap krijgt te zien. Door de mix van visuele beelden en actuele berichtgeving heeft narrowcasting een hoge attentiewaarde. Twijfel je of narrowcasting voor jouw bedrijf interessant is? Waar moet je rekening mee houden en opletten? Lees hier alles over de voor- en nadelen van narrowcasting.

De voordelen van narrowcasting

De content kan aangepast worden op de doelgroep, het moment én de plaats

Je bepaalt zelf waar het scherm wordt opgehangen en wat op het scherm te zien is. Met een druk op de knop kun je jouw boodschap eenvoudig en snel aanpassen. Zo kun je de boodschap aanpassen op het moment van de dag of week en afstemmen op jouw doelgroep.

Geen hoge kosten voor drukwerk

Met narrowcasting zijn posters en flyers verleden tijd. Het ontwerpen, aanpassen en bestellen van drukwerk kost naast geld ook een hoop tijd. Met narrowcasting pas je met één druk op de knop je boodschap aan en kun je het direct publiceren.

De kracht van herhaling

Uit onderzoek is gebleken dat ontvangers een (reclame)boodschap meerdere keren moeten zien om het te onthouden. Narrowcasting schermen herhalen berichten waardoor de boodschap beter blijft hangen bij de doelgroep.

Ook geschikt voor interne communicatie

Zoek je een middel om de interne communicatie van je bedrijf te verbeteren? Ook dan is narrowcasting zeer geschikt. Medewerkers krijgen gedurende de dag ontzettend veel boodschappen binnen via allerlei kanalen. Op narrowcasting schermen kunnen korte boodschappen worden geplaatst die het belangrijkste nieuws voor de medewerkers weergeven. Een vast communicatiepunt schept duidelijkheid en orde.

De nadelen van narrowcasting

Content moet ge-update worden

Om alles uit je narrowcasting scherm te halen is het ontzettend belangrijk dat de content regelmatig ge-update wordt. Doe je dit niet, dan zal jouw doelgroep na verloop van tijd niet meer kijken. Stel iemand in je organisatie verantwoordelijk voor de content of schakel iemand in die hier gespecialiseerd in is.

De software van Channel4you maakt het gelukkig heel eenvoudig om je content regelmatig te vernieuwen. Wij bieden tal van sjablonen om zelf advertenties en andere uitingen te maken. Of het nu gaat om een actie, promotie of naamsbekendheid, er is altijd wel een geschikt sjabloon te vinden. De sjablonen voor je eigen scherm zijn al voorzien van jouw huisstijl en logo.

De verkeerde plaats

Dat je zelf kunt kiezen waar het scherm opgehangen wordt, is een groot voordeel maar kan ook een nadeel zijn. et is belangrijk om hier goed over na te denken, want wanneer het scherm op de verkeerde plaats hangt zal de boodschap niet goed overkomen bij de doelgroep. Plaats het scherm het liefst op een plek waar mensen echt de tijd kunnen nemen om de informatie te bekijken.

De boodschap komt niet over

Net zoals de plaats, kan ook de boodschap een valkuil zijn als hier niet goed over nagedacht is. Wat wil je laten zien en aan wie wil je het laten zien? Bedenk bij het maken van de content altijd goed wie jouw doelgroep is en waar zij behoefte aan hebben.  Zorg ook dat jouw doelgroep weet wat ze met de getoonde informatie moeten. Op welke producten geldt de aanbieding precies? Naar welke website moeten ze gaan voor aanvullende informatie? Zorg dat de boodschap duidelijk is voor je doelgroep!

Software die niet up-to-date is

Narrowcasting software moet regelmatig ge-update worden om mee te gaan met de nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen. Een belangrijk aspect om bij het kiezen van een narrowcasting partij rekening mee te houden.

De ontwikkeling van de narrowcasting software van Channel4you staat nooit stil. We blijven werken aan nieuwe mogelijkheden en verbeteringen om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Omdat we dit zo belangrijk vinden bieden we dit onderdeel van onze service geheel gratis aan.

Narrowcasting van Channel4you

Channel4you vergroot je zichtbaarheid met een eigen beeldscherm én zorgt voor meer regionale naamsbekendheid door jouw advertenties weer te geven op ons schermennetwerk in de regio! Meer weten over narrowcasting? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.